Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Lajkep, tu desítku nemáte správně (10. Je křesťanské pomáhat uprchlíkům, i kdyby vše mělo být ohroženo a náš život ztracen.). Je to omyl našeho věřím zbožného Petra Chelčického, který neuznával stát a jeho řád. Jak můžete přehlížet Kristovo "vláda je od Boha"? Náš Pán Ježíš nepřinesl světu anarchii, neruší vojsko ani policii.

Pomáhat potřebným je křesťanské. Čelit invazi je podle zdravého rozumu správné. Jsou dva velké dary Boží - rozum a víra. Podporovat obchodníky s lidmi, ideology s multikulturalizmem nebo islám není rozumné. U nás máme zatím tu výhodu, že můžeme vidět jak to funguje na západě (no go zóny aj.) a čtěte mnohá varování křesťanů z východu: "Zastavte invazi, nebo dopadnete jako my". Co se stalo s Libanonem po přijetí uprchlíků?

2 0
možnosti

Je křesťanské pomáhat skutečným uprchlíkům. Není křesťanské nechat se zneužívat ekonomickými migranty. Vždyť je v Bibli i psáno : "Kdo nechce pracovat, ať taky nejí". Tedy každý práceschopný migrant musí co nejdříve začít pracovat. ( Studovat jazyk může po práci. Ve vlastním zájmu, aby mohl získat lepší zaměstnání ). Jinak mu jako milosrdní křesťané dáme jen kus chleba denně, aby přežil a mohl činit pokání.

0 0
možnosti

Vy jste zřejmě dobrovolný sebevrah. Já vám to ale nevěřím. Je to jen póza abyste se udělal zajímavým.

0 0
možnosti

V Bibli rozhodně nenajdeme výzvu k tomu, abychom "pomáhali uprchlíkům, i kdyby vše mělo být ohroženo a náš život ztracen". To by se v Bibli nepsalo například toto: "Kdo se nestará o své blízké a zvláště o členy rodiny, zapřel víru a je horší než nevěřící." Jestliže někdo dává přednost cizím před vlastním, což názorně pozorujeme u mnoha takvazných "vítačů", nemusí to být nutně symbolem jejich lidumilnosti. V naší zemi máme minimálně desetitisíce lidí, kteří potřebují pomoc a mnozí z nich akutně. Jsou lidé, kteří musejí pořádat finanční sbírku, aby mohli koupit speciální pomůcky pro své těžce nemocné děti. Máme tu tisíce bezdomovců atd. Na nich si můžeme názorně vyzkoušet integraci a schopnost pomáhat. Jenže taková práce prostě není pro různé aktivisty dost atraktivní a nemá ty správné "akční grády".

V Bibli se také píše: "A kdybych rozdal všecko, co mám, ano, kdybych vydal sám sebe k upálení, ale lásku bych neměl, nic mi to neprospěje". To znamená, že oddanost ideálům, která vede k sebezničení, je bez lásky k ničemu. Existuje spousta aktivistů, kteří odjedou zachraňovat svět do nějaké tramtárie, ale doma nechají plakat opuštěné rodiče.

V Bibli je spousta názorných pravidel, jak by se měl host chovat u svého hostitele a převážně ta pravidla určuje právě hostitel a nikoli host. V knize Sírachovec dokonce najdeme toto varování: "Připusť si do domu cizího a on ti způsobí starosti a odcizí tě i tvým nejbližším." Pochopitelně, že to neplatí pro všechny situace, ale kdyby to nebylo důležité, tak by to v Bibli nebylo.

Na imigrantech z islámského světa je navíc názorně vidět, že drtivá většina z nich si svého "samaritána" pečlivě vybírá a jsou dokonce ochotni svůj "nárok" vymáhat násilím. To není znak bezmoci. Každý jim prostě není dost dobrý. Má smysl pomáhat takovým lidem, jestliže vedle nás bydlí soused, který byl nám líbal ruce i za zlomek takové pomoci?

Kristus nás nabádá, abychom milovali bezpomínečně (jako to dělal on), ale nenabádá nás, abychom se vzdali rozumu.

4 0
možnosti

Pane, zeptám se Vás zcela stručně, Zemřel Kristus za hříšníky? Nebo jen za dobré? Myslím, že je to rozumné, stokrát více vezme...Kdo svůj život zachová, ztratí jej..

0 0
možnosti

L41i61b74o81r 76V34a94n41ě24k

15. 9. 2016 14:24

K bodu 10 bych také pro křesťana a lékaře s vysoce nadprůměrným platem připomněl:

Lukáš 7.24Ale běda vám bohatým, vždyť vám se už potěšení dostalo.

A tedy, že by měl svůj plat rozdat potřebným.

34Půjčujete-li těm, u nichž je naděje, že vám to vrátí, můžete za to čekat Boží uznání? Vždyť i hříšníci půjčují hříšníkům, aby to zase dostali nazpátek.

1 0
možnosti

Ano, ale je to jednoduché. Z platu zbude málo, Jsou to různé pojistky, splátky. atd. Ostatně způsob mého života nemá vliv na to co má být,,

1 0
možnosti

Bod 10 je čiré šílenství: nezakazuje křesťanství sebevraždu?

1 0
možnosti

Ano, zakazuje. Ale je psáno: "Kristus byl pokorný až k smrti a to ke smrti na kříži". Myslíte, že přišel a zemřel jen za ty hodné?

0 0
možnosti

K bodu 10.: Je potřeba pomáhat uprchlíkům. Myslíte, že všem? Těm co jsou ohroženi na životě i těm, kteří opouští svou vlast i rodinu a jdou do Evropy za vidinou pohodlného života (těch je totiž většina)?

1 0
možnosti
Foto

Napsal jste, že jsou Bible i Korán inspirované Bohem. Bible ano. Korán není inspirován. Jeho autorem je samotný Alláh, který ho skrze anděla zjevil Mohamedovi. V tom je diametrální rozdíl. Bibli lze vykládat a pídit se, jak to Bůh vlastně myslel a co nám chtěl těmi podobenstvími vlastně sdělit. Korán se nevykládá. Ten Vám diktuje i kterou rukou si máte utírat zadnici a nad toaletním papírem bádala náboženská komise desetiletí, než se shodli na "nezákazu" jeho používání.

3 0
možnosti

Možná je křesťanské pomáhat jiným i za cenu vlastního zničení, ale to ať pan Lajkep aplikuje na sebe a na svou rodinu. Rodina pana Lajkepa ať se třeba zničí a ať třeba všichni zahynou při pomoci těm, které pan Lajkep nazývá uprchlíky. Já je tak nenazývám, protože pro mne jsou to ekonomičtí migranti.

Pan Lajkep se při vysvětlování svých postojů dovolává křesťanství.

Tato země však nepatří jen křesťanům. Patří i ateistům a Židům, o jejichž zničení nemají právo rozhodovat křesťané.

Jestliže on je takový Abraham, že je ochoten kvůli svému žvanění obětovat své malé Izáky, tedy své děti, tak ať si je obětuje.

Stejně si myslím, že je to jen teatrální póza a že kdyby přišlo do tuhého, tak by dal přednost svému životu a životu své rodiny před nějakým samaritánstvím. Prostě od počítače vede intelektuální žvanění, ale v praxi by skutek utek.

Ale budiž. Ať je to s panem Lajkepen jak chce, je to jeho rodina a jeho život. Klidně ať dopustí smrt svých dětí, když je takový Abraham. Já však sebe a své blízké nejsem ochoten obětovat kvůli nějaké potřeba nějakého vyšinutého nenormálního Lajkepa intelektuálně se tady naparovat a exhibovat.

3 1
možnosti

Buď by jste měl vrátit titul,nebo znovu přečíst Hipokrata,který by si určitě nepřál obětovat všechny za nějakým lepším cílem.

1 0
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1121x
Lékař, filosof

Seznam rubrik