Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane autore, předpokládám, že jde o jednu velkou sarkastickou hříčku. Jinak bych s Vámi musela zásadně nesouhlasit. Nemám absolutně nic proti myšlence inkluze společenské, tedy proti zahrnování lidí a dětí s různým postižením i hendikepem do různých oblastí života. A už vůbec nemám nic proti budování empatie a vůle se vciťovat jako neoddělitelné části výchovy našich potomků.

Jsem však přesvědčena, že tak jako každý postižený si zasluhuje individuálního přístup (jen druhů autismu či Aspergerů je nespočet a přitom je málokterý autista vysloveně retardovaný), tak si i zdravé děti zasluhují šanci na klasické vzdělání v tom objemu, jaký je ve dnešní době zapotřebí dle vlastních vloh a snažení.

0 0
možnosti

Nehledě, že se obávám, že pokud dojde k realizaci inkluze v míře inzerované, dojde k opaku Vašeho záměru. Obě skupiny nejen, že ztratí chuť a snahu se navzájem chápat a podporovat, ale budou se nenávidět. Postižení, protože nebudou stíhat, zdraví, protože se budou nudit a nebudou stíhat obsáhnout osnovy.

1 0
možnosti

I50v80a36n 60M49i29n16á54ř

4. 3. 2016 10:46

Na tento příspěvek by se zcela snadno dalo reagovat slovy: " Hlavně, že sám autor si ještě užil školství přirozeného, neinkludovaného - stejně tak jako ti - kteří jej navrhují !!! "

2 0
možnosti

základní škola zde není pro to, aby zde probíhal proces vzdělávání, je zde pro to, aby zde probíhal proces socializace. Vzdělávání je vedlejším produktem.... OPRAVDU ????????

1 0
možnosti

Toto autorovo tvrzení mnou také otřáslo.

0 0
možnosti
Foto

O škole nevíte nic. Vždy před volbami je prioritou vzdělání národa apod. Kolik berou učitelé jako vysokoškoláci? Jaká je kázeň u nás ve škole a jaká na západě? Ano, mají tam inkluzi. Ale ve třídách jsou třeba čtyři dospělí. Tady je asistent pedagoga v mizerné platové třídě a má mít pedagogické vzdělání alespoň střední. Do školství kecají politici a ne odborníci. Kdo se snaží, aby to nešlo? Všechny sliby se nesplní a proto inkluze s velkou pravděpodobností nebude úspěšná. Příprava na ni měla být mnohem delší, propracovanější. A ne novelizovat dvě vyhlášky do jedné a změnit pár paragrafů ve školském zákoně. A současně se má starat učitel i o nadané děti. "Bozi" s 22 tis. čistého před důchodem. Ha, ha, ha.

2 0
možnosti

L62u12k48a67s 38C86o33d80r

4. 3. 2016 5:00

Zajimalo by me, jak si predstavuje autor textu "idealni stav" ceskeho skolstvi. Ja mam totiz obavy, ze kdyz se da na rady typu "zakladni skola neni o vzdelani", pripadne "musime talentovane deti socializovat se vsemi vrstvami spolecnosti", tak vysledkem bude jeste daleko horsi segregace. Kdo na to bude mit, posle sve deti na kvalitni (avsak velmi drahou) soukromou skolu, a deti z chudsich rodin bohuzel pujdou na tu statni, kde budou obetmi ruznych socialne-inzenyrskych experimentu a ve finale se nic nenauci.

Stacil mi rok na statni stredni skole v USA (v oblasti s velkym procentem hispanske a cernosske populace), abych pochopil, ze tenhle system opravdu nechci. Nekteri spoluzaci totiz meli i v druhaku a tretaku (tj v 16-17 letech) potize se ctenim a zakladni aritmetikou...

7 0
možnosti
Foto

Nejdřív jsem myslela, že si děláte legraci. Ale ten další odstavec.... no pane doktore..... život dětí se přece neodehrává jen ve školních škamnách.... to jste si nevšiml???

12 1
možnosti

Skvěle napsáno ..karma R^

2 12
možnosti
Foto

V diskusi vidíte, že s autorem mnoho lidí nesouzní. Když už ne on, jste vy s to se argumentačně vypořádat s jejich námitkami?

1 0
možnosti

Autor je možná dobrý lékař, ale špatný pedagog. Univerzální nástroje jsou totiž zřídka dobré. Jsou sice použitelnější, ale jde s nimi všechno hůř a výsledek není v ničem optimální. Stejné je to u žáků: budou si sice lépe rozumět, ale budou hloupější. Takový experiment už u tak dost zfušovaného českého školství si nemůžeme dovolit. Tento prvek zapadá do násilně roubované multikultury a levicové úchylky v myšlení. Stále víc se ukazuje, že úpadek Evropy začal tehdy, když se příliš odchýlila doleva.

9 1
možnosti
Foto

nejhorší "pedagogy" jsem potkávala na vysoké škole ... bohužel si zřejmě zhusta mysleli, že kromě odborníků jsou i těmi pedagogy

3 0
možnosti

Přidám ještě jeden pamětnický postřeh. Docházku na základce jsem končila rok před r.68 v období uvolňování. Nevím, která osvícená hlava na naší škole prosadila experiment - dvě třídy deváťáků byly na hodiny ČJ a M přerozděleny na třídu "studijní" a "praktickou". Obě musely splnit osnovy. Jenže ve studijní třídě zbyl čas na přípravu na přijímačky a na zdokonalování. Nikdy v životě jsem na tom ohledně gramatiky a větné stavby nebyla tak dobře jako po deváté třídě. Gympl už mi nedal skoro nic, jen šprtání do literatury. Matiku jsem měla v malíku a dost mne to nasměrovalo. Po 68 už žádné experimenty nebyly, natož aby to bylo natrvalo. To tak, pěstovat elitářství:-/.

To, co chtějí zavést teď, to je úplná zhovadilost. Zase budou chytrá děcka číst z nudy pod lavicí (dnes surfovat na internetu na tabletech apod.) a nechají se v tom nejlepším období zlenivět.

Každá třída bude jiná, protože bude mít jiné inkludované, takže pro některé nadané děti to bude tragické, když přijdou na střední školu a narazí na spolužáky, kteří jeli naplno. Když to člověk domyslí do detailu, tak snad bude lepší domácí vzdělávání, než posílat nadané děcko dělat komparz do školy, která je k ničemu.

16 0
možnosti

Jen by mne zajímalo kolik let máte odučeno na základní škole ;-)

Nesnáším knížecí rady a rozumy od zeleného stolu.

15 0
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1121x
Lékař, filosof

Seznam rubrik