Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

Pokud zvítězí Vaše názory, pak nastupující generace vůbec nebude tušit, co to Gaussova křivka je. Jestli má podle vás moderní škola rezignovat na prioritu vzdělávání, pak je to neštěstí.... Zbývá mi snad jen zvolat třikrát fuj. Ale také je možné, že plníte roli užitečného idiota: aby se tento koncept prosadil a slušného vzdělání se dostalo na placených soukromých školách jen úzké skupině příštích elit.Rv

18 0
možnosti
JC

A mimochodem: trojčlenku potřebuje i vyučený kuchař. Bez ní to vůbec nejde.

13 0
možnosti
JC

Naprosto a zásadně s Vámi nesouhlasím, od začátku až do konce.

Já nepotřebuji, aby mne chirurg chápal, ale aby mi dobře vyměnil kloub. Nepotřebuji, aby mne kontruktér chápat, ale potřebuji, aby se jeho most pode mnou nepropadl.

A hlavně - maje postiženého syna, vím, co je speciální školství. Naštěstí už má to základní školství zasebou a ta inkluze ho nezasáhne. Díky Bohu Všemohoucímu! Je mně ale velmi líto všech těch dětí, které na to doplatí. A naplňuje mne vztekem, že kvalitního vzdělání se zase dostane už jen dětem bohatých lidí, kteří jim budou moci zaplatit soukromou školu.

35 0
možnosti
Foto

To už je tento týden druhý článek, který podporuje inkluzi, a který se dostal na titulní stranu. Dají admini také prostor protistraně...?:-/

17 1
možnosti
PK

To víte, že ne! Idnes, stejně jako ČT, objektivní rozhodně nejsou. Nebýt článků na Blesku, tak asi 3/4 lidí vůbec neví, že se chystá zvěrstvo jménem inkluze!

8 0
možnosti
MP

Ale jo, ať se tam klidně potkají všechny typy. Ti, co nestačí, by měli po čase odpadnout jako kdysi, kdy došli tak do páté třídy. Ukázali by svoje dovednosti třeba při zpěvu, dílnách a tělocviku. Někteří by se stejně k smrti nudili při vysvětlování pojmů jako Thaletova kružnice, úprava algebraického výrazu, sestavení rovnice ze slovního příkladu. Takže co by dělali mezitím? Nejspíš otravovali. Nebo by se snad tohle na základkách přestalo učit, aby z toho někteří inkludovaní nebyli frustrovaní? No, skoro bych tomu i věřila a obávala se.

Ve Švédsku mají takový na základce zajímavý systém - zeměpis, přírodopis, fyzika velice slabé, chemie snad vůbec, ale matika a angličtina se dělí na skupiny a každý postupuje do vyššího levelu podle úrovně znalostí. Jedině ti, co mají nejvyšší level z obou předmětů, jsou na gymply. Takže u některých předmětů není radno pokoušet se inkluzi. Kromě toho, matematika to pořadí určí dost jednoznačně a navíc, musí se pěstovat dlouhodobě a systematicky. Tam nejde nic narychlo našrotit a zase stejně rychle vyhodit z hlavy. Taky mají ve Švédsku k dispozici doučování slabších (třeba právě v té matice) ve skupinách 4-6žáků. Jsou na takový systém u nás peníze? Silně pochybuji.

6 0
možnosti
TL

Ad. V. kKaus četl jsem to a myslím, že v tom je veliký rozdíl. Vy jej nevidíte?

0 3
možnosti
JC

Není v tom žádný velký rozdíl. Syn byl v inkubátoru. Později ve speciální škole. Prostě - potřeboval a díky Bohu také dostal speciální péči od narození.

5 0
možnosti
Foto

Václav Klaus mladší se vyjádřil výstižně:

"Požadovat inkluzi ve školství je stejné jako požadovat zrušení inkubátorů v porodnicích."

25 0
možnosti
JF

J62a13n 60F97r37o19l58í30k

3. 3. 2016 12:36

Ano, autore. Inkluzivní školství se zavádí proto aby se základní vzdělání degradovalo a ze škol vycházeli jen pitomci k pásům automobilek. Neb jen člověk nevzdělaný, nejlépe závislý na sociálních dávkách a kotlíkových dotacích bude radostně hýkat a volit ty správné politiky na věčné časy a nikdy jinak. :-P

30 0
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1121x
Lékař, filosof

Seznam rubrik