Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

Nechybí u toho 10. bodu otazník ?

0 0
možnosti
DS

Odpusťte, pane doktore, dovolím si důrazně nesouhlasit. Myslím si, že náš společný Bůh (jsem evangelík) hlásá "miluj bližního svého JAKO SÁM SEBE". Tudíž si dovolím nesouhlasit z dovětky devátého a desátého bodu. Jsme stejným Božím dílem jako muslimové a jiní trpící, tudíž já Boží slovo vnímám tak, že je tou hranicí právě sebezáchova mého života a života mých bližních. Jinak je asi ta hrana nastavena pro Matku Terezu a jí podobné služebníky Boží, ale i oni, myslím, jedi a spí a udržují se ve fyzické a psychické kondici, už jen proto, aby měli dostatek síly pro ostatní trpící. Stejně tak si myslím, že je důležité rozlišovat, kdo z imigrantů je skutečně trpícím a potřebným a kdo pouze zneužívá mj právě křesťanské nápomocnosti. A tam bych byla vděčná za to, aby nastoupily nějaké racionální filtry, nikoliv slepé nastavování druhé tváře.

0 0
možnosti
TL

Paní Straková, chtěl jsem ještě napsat, že "kdo ztratí svůj život, nalezne jej..." opravdu věříte? Myslíte si, že se Bůh neobhájí?

0 0
možnosti
Foto

Souhlasím až po bod 10., v němž jest třeba definovat uprchlíka. Uprchlík je ten, který musel opustit svoji zemi, neboť tam byl v ohrožení života. Uchyluje se tedy do nejbližší bezpečné země, kde mu ono nebezpečí již nehrozí. Tečka.

3 0
možnosti
OK

Logické to tedy není.

2 0
možnosti
Foto

Koránbyl dán muslimům Bohem jako dokonalý a navždy neměnný text. Ten pak má býtinterpretován v původním smyslu, narozdíl např. od Bible, která je vykládánadle kontextu a kritického myšlení. Tato „neotřesitelnost“ Koránu zaručujeislámu pevné základy napříč dějinnými událostmi, neboť je tím praktickypotlačena jakákoliv možnost spekulace. Bible skládá z 66 knih (39 veStarém zákoně a 27 v Novém). Tato unikátní kniha vznikala celých 1600 let, psalo jičtyřicet autorů. Některé příběhy mají základ potvrzený z jiných písemnostía archeologický vykopávkami. Bible je zejména podobenství.

3 1
možnosti
Foto

Islám a křesťanství vychází z judaismu.

0 1
možnosti
  • Počet článků 257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1121x
Lékař, filosof

Seznam rubrik